Hoe hoog is een windturbine?

Hoger dan de Euromast!

Een grote boom is ca. 30 meter

Een windturbine 210 meter

 

Asgaard BB stopt er mee

Een plekje buiten de wereld

Bijna 7 jaar lang was Asgaard BB een plekje buiten de wereld. Een plek waar bewoners en gasten zich konden terugtrekken van de drukke wereld met al zijn beslommeringen.

Dat is nu afgelopen. In de zomer van 2020 wordt een enorm windpark gebouwd in de directe omgeving van Asgaard. 45 windturbines met een tiphoogte van 210 meter zullen de horizon voor de komende 20 jaar gaan bepalen. Er komt een einde aan de rust en stilte en de diep donkere nachten.

Wij hebben al het mogelijke gedaan om dit tegen te houden maar onze overheid vind dat het gewoon mogelijk moet zijn om de inwoners van dit gebied op te zadelen met alle negatieve gevolgen van een windpark. Het proces was om te huilen en heeft ons vanaf 2011 bezig gehouden.

Asgaard stopt met Bed&Breakfast

Wij vinden in elk geval dat we in Asgaard BB niet meer kunnen bieden wat het belangrijkste is; rust en ruimte. En met pijn in ons hart zetten we dan ook de verhuur van onze accommodatie stop.

Vanaf 1 mei 2020 is onze accommodatie niet meer beschikbaar.

We willen alle vaste en incidentele gasten hartelijke danken voor hun verblijf en de rijkdom aan ervaringen die ons dat heeft gegeven. We hopen dat ze elders toch een mooie plek kunnen vinden om te genieten van rust, ruimte en echte duisternis. Maar in Nederland zal het zeer zeldzaam worden. Omdat de volgende 6000 Mw windenergie op land al weer gepland wordt.

We zijn er van overtuigd dat uiteindelijk gezond verstand zal winnen en men zal begrijpen dat het inzetten van windenergie op deze manier geen oplossing is voor een doeltreffend en duurzaam energie beleid. Jammer genoeg zal tegen die tijd heel Nederland vol staan met roestige bewijzen van ons gelijk.

Lees meer over het drama Windenergie op Land

Met droevige groet,

Paul & Jessica

Asgaard Bed&Breakfast

Tekstvak: GESLOTEN PER 1 MEI 2020